Winkelen in Alicante

shopping-alicante

Een van de beste aspecten aangaande winkelen in Alicante is de manier waarop het bezoekers aangenaam verrast. Aangezien weinigen denken dat er zo een verscheidenheid aan top kwaliteitswinkels en winkelcentra aanwezig zijn. En de verscheidenheid is ongelooflijk, bezoekers kunnen bijna alles terugvinden van top designerkleren en luxe-items tot keramiek gemaakt door lokale ambachtslui.

De belangrijkste winkelcentra in Alicante kunnen zowel in het centrum van de stad gevonden worden alsook in de oude stad, waar de winkelervaring naadloos samenvalt met de vrije tijdsmogelijkheden aldaar. Drie winkelcentra die Alicante het best weergeven zijn het Panoramis Complex, het Gran Via winkelcentrum en het Plaza Mar 2 winkelcentrum.

Het Panoramis Complex

Adres: Muelle de Poniente St. No. 6, Alicante

Een van de zaken die het meest aantrekt in het Panoramis Complex is dat het bezoekers uitmuntende uitzichten over de haven van Alicante biedt. Daarbovenop heeft dit winkelcentrum een van de grootste keuzes aan winkels in de stad, alsook een multi-screen filmzaal en verschillende restauranten en bars. De Panoramis is 24u per dag open wat het een perfecte plek maakt voor winkelen en vrije tijd later op de avond.

Gran Via winkelcentrum

Adres: Gran Via Av., Jose Garcia Selles 2, Carolinas

Het Gran Via winkelcentrum biedt de bezoeker waarschijnlijk het meeste winkels aan. Met meer dan 100 verschillende handelaars die alles van top luxe-items en top designerkleren aan bieden tot en met een grote verscheidenheid aan schoenenmerken, geschenkwinkels, huishoudtoestellen en meer. Het centrum heeft ook vele cafeetjes en dergelijke waar mensen ten alle tijde even kunnen uitrusten van hun winkelbezigheid.

Plaza Mar 2 winkelcentrum

Adres: De Denia Av., Alicante, 03016, Costa Blanca

Dit is het centrum dat het dichtst bij het Postiguet strand ligt. Het aantal winkels is niet zo groot als in andere winkelcentra in Alicante maar dit is net wat de winkelervaring meer relaxt en intiem maakt. Het centrum herbergt enkele boetieken, muziekwinkels en cafeetjes met prachtige uitzichten.

Alicante heeft, naast het wijde aanbod aan winkelcentra, ook vele winkelstraten en lokale markten die de bezoeker kalmere winkelmomenten bieden.

De Centrale Markt (Mercado Central)

Adres: Avenida de Alfonso el Sabio

De Centrale Markt in Alicante is een must voor iedereen die het ultieme lokale winkelgevoel wil ervaren. Bezoekers kunnen er talrijke handelaars vinden die alle soorten verse producten zoals brood, kaas en vooral lokale specialiteiten verkopen die u nergens anders in Spanje vindt.

El Barrio

Eens een bezoeker in Alicante aankomt is een van de dingen die elke lokale inwoner en toerist u zal aanbevelen een bezoek te brengen aan El Barrio. Deze kleurrijke buurt huisvest kleine winkeltjes die soeveniers, typisch voedsel en zelfs kleren door lokalen gemaakt verkopen.

El Corte Inglés

Adres: Maison Nave Av. No.53

El Corte Inglés is een erg bekende Spaanse warenhuisketen doe een verscheidenheid aan goederen van parfum tot sportmateriaal en zelfs elektrische toestellen verkoopt. Ze bieden dit aan samen met een supermarket wat het de beste plaats maakt voor diegenen die alles graag op eenzelfde plaats kopen