Eten in Alicante – Restauranten

alicante-restaurants

Hoofdschotel

Voor mensen die dachten dat rijst enkel in Aziatische landen populair was houdt Alicante een speciale verrassing in, want in Alicante is rijst niet enkel een bijgerecht. Er zijn zelfs restauranten toegewijd aan rijst (bekend als “Arrocerías” bij lokalen) die meer dan 100 verschillende rijstrecepten hebben waarvan paella (een mengeling van safraanrijst, schaaldieren en groenten) de bekendste is. Daarbovenop staat Alicante ook bekend om de kwaliteit van zijn vis en zeevruchten, daar alles altijd vers en van de bovenste plank is. En voor diegenen die worsten of een ander soort vlees verkiezen, die worden allemaal geproduceert in de bergen rondom Alicante. Er worden ook overal verschillende salades aangeboden.

Drank en nagerechten

Een erg populair drankje wordt gemaakt uit aardamandelen en staat bekend als “horchata”, dit wordt in alle bars in de stad opgediend. Er is ook een zeer populair (en uitmuntend) nagerecht dat “turrón” wordt genaamd en bestaat uit eiwit, suiker, amandelen en honing en dat overal in reepvorm kan worden gekocht en zelfs als ijssmaak.

Populaire eetgelegenheden in Alicante

Het centrum van Alicante heeft verschillende restauranten; de meeste zijn nabij het stadhuis gelegen. Een eveneens geode eetgelegenheid is het oude kwartier, ook bekend als El Barrio. Daar, dichtbij de Plaza del Carmen (naast de kathedraal) zullen de bezoekers een reeks restauranten vinden die de ganse nacht door fijn dineren aanbieden.

Over het algemeen start de lunch in Alicante tussen 12u en 13u en eindigt die om 2.30u. avondeten begint om 20u en duurt gewoonlijk ongeveer twee uren.

De voedselcultuur in Alicante (alsook in de rest van Spanje) wordt zeer ernstig genomen door de bevolking en is een aspect van hun cultuur dat bij toeristen wordt aangemoedigd om erover bij te leren en er volledig van te genieten. In Alicante is eten een vrije tijdsverdrijf en de luncj en het avondeten mogen niet overhaast afgewerkt worden.
Hier zijn enkele aanbevolen restauranten

La Ereta Restaurant

Adres: Parque la Ereta, Monte Benacantil

Telefoon: +34 965 143 250

La Ereta, vlak naast de Benacantil berg gelegen, is een van de populairste restauranten in Alicante en biedt een fijne keuken aan die zelfs de meest veeleisende klant tevreden zal stellen. Het restaurant heeft ook uitstekende uitzichten op de kustlijn, het Santa Barbara kasteel en het omlegen gebied.

Darsena restaurant

Adres: Marina Deportiva St., Muelle Levante No. 6

Telefoon: +34 965 207 399

Dit is de plaats voor iedereen die de echte SPaanse “Paella” wenst te proeven, daar dit een van de specialiteiten is van het restaurant. Het is ook een van de oudste restaurants in de regio en biedt prachtige uitzichten over de kustlijn.

Nou Manolin Restaurant

Adres: Villegas St. No.3

Telefoon: +34 965 200 368

Dit restaurant is een van de meest toegankelijke in Alicante daar het in een van de meest gebruikte wandelstraten van de stad gelegen is. Het biedt een gevarieerd menu aan maar is vooral bekend voor zijn “tapas” die zowel lokale inwoners als toeristen verblijden.

El Cantó Restaurant

Adres: Alemania­­ St. No.26

Telefoon: +34 965 925 650

Nog een restaurant in Alicante die bekend staat om zijn “tapas”. Zeker aan te raden maar, daar zij geen boekingen aanvaarden, moet iedereen die hier wenst te komen eten bijna zeker in een wachtrij staan. Maar het is het zeker waard.

Bar Guillermo

Adres: Pintor Velazquez St., No.21

Telefoon: +34 965 200 184

Deze populaire “tapas” bar ligt midden in het centrum van Alicante en is een van de weinige restauranten in de omgeving die zelfgemaakte maaltijden aanbieden, wat het zeer populair maakt bij de lokale bevolking. Het werd echter noch populairder dankzij zijn bekende “montaditos”, dit zijn grote sandwiches die met verschillende soorten beleg kunnen bested worden.