Attracties Alicante

attractions

Alicante is een stad die vooral afhankelijk is van toerisme. Daardoor ontwikkelde het een groot gamma aan attracties voor elke smaak. Enkele van de belangrijkste zijn:

Stranden

Wegens het perfecte warme weer en hun mooiheid is de belangrijkste attractie in Alicante de vele stranden. Daar het een kustgebied is is dit de belangrijkste reden waarom mensen naar Alicante komen. Van alle stranden die u kan uitkiezen is El Postiguet ongetwijfeld het beste en meest populair. Het ligt midden in het centrum van Alicante en dichtbij het Santa Barbara Castle. Het is er zo goed dat het al populair is sinds de 19de eeuw.

Santa Barbara kasteel

Bovenop de berg Benacantil ligt het Santa Barbara kasteel, een koloniaal gebouw dat al enkele eeuwen oud is en de bezoekers geweldige uitzichten over de stad aanbiedt en op heldere dagen zelfs helemaal tot aan het Tabarca eiland.

Tabarca eiland

Het eiland Tabarca ligt op een uur varen van de kust van Alicante en wordt beschouwd als een must voor iedereen die Alicante bezoekt. Boten die naar het eiland varen vertrekken in de zomer verschillende malen per dag vanuit de Marina van Alicante en in de rest van de seizoenen ten minste 3 maal per week.

Het Archeologisch Museum

Adres: Plaza Doctor Gomez Ulla S/N

Het Archeologisch Museum van Alicante (ook bekend als MARQ) is , zeer speciaal, in een gerenoveerd hospital ondergebracht. Het stelt vele items uit het Paleolitisch tijdperk tentoon en werd even tot het Europese Topmuseum bekroond in 2004.

Het Gravina Museum voor Fijne Kunsten

Adres: Gravina Street, 13 -15

Het Gravina Museum voor Fijne Kunsten (ook bekend als het MUBAG bij lokale inwoners) is de plaats waar de artistieke collectie van de Provincieraad van Alicante wordt bijgehouden en herbergt artistieke items die teruggaan tot aan de middelleeuwen en z over als het begin van de 20ste eeuw.

Vreugdevuren van Sint-Johannes Museum

Adres: Teniente Alvarez Soto St.

Dit interessant museum verzamelt stukken die werden gered uit de verbranding van houten standbeelden tijdens een van de populairste jaarlijkse festivals. Het museum hang took vol met foto’s en kostuums uit dit evenement. Dit zorgt voor een goede informatiebron voor eenieder die wat wil leren over dit festival maar niet aanwezig kan zijn wanneer het plaatsvindt.

TuriBus

Adres: Boekingen bij iedere informatiekiosk

De TuriBus is een toeristendienst die wordt aangeboden door de stad Alicante voor bezoekers die een “snelle blik” willen werpen op de stad, maar is ook bested voor diegenen die te veel tijd om handen hebben. de dienst biedt 9 (negen) populairehaltes en alle bezienswaardigheden worden uitgelegd in het spaans, engels, duits, frans en italiaans. De bussen vertrekken ieder uur van dinsdag tot zondag en er zijn verschillende prijzen beschikbaar voor kinderen en volwassenen.

Het Museum voor Hedendaagse Kunst

Adres: Plaza de Santa Maria 3

Dit barokachtige museum, ook bekend als het MACA, dateert uit 1685 en is gehuisvest in het oudste burgerhuis van Alicante. Het museum biedt 4200 m2 vol hedendaagse, 20ste eeuwse kunst en is enkel op maandag gesloten.